Inlägg 28 april 2015: OM KOMMUNISM, KOMINTERN OCH INTERNAT AVDELNINGEN I A

KOMMUNISTPARTIERNA VÄRLDEN ÖVER DIREKTSTYRDES GENOM KOMINTERN FRÅN MOSKVA – 1943 BILDADES DET MÄKTIGA IA = INTERNATIONELLA AVDELNINGEN I CENTRALKOMMITTÉN

Vår tid skall komma om 20 eller 30 år. För att vinna behöver vi ett överraskningsmoment. Borgerligheten måste fås att somna, så skall vi börja med att sjösätta den mest spektakulära fredsrörelsen någon skådat. Det kommer att bli elektrifierande ouvertyrer och aldrig förr sedda eftergifter. Kapitalistländerna, dumma och dekadenta, kommer att medverka till sin egen undergång. De kommer att hoppa jämfota för en andra chans att vara vän. Så fort deras gard har sänkts, skall vi slå dem med vår knutna näve!”

Mauilsky, KOMINTERN:s Generalsekreterare i ett tal i Leninskolan för politisk krigföring år 1931.

Verkar inte detta av KOMINTERN:s Generalsekreterare för 74 år sedan gjorda uttalande stämma ganska väl in på det återuppväckta ”Sovjet/Putin-unionens” agerande idag. Först att ”vagga in” Väst i en ”fredsdvala”. Därefter – när ”sömnen är som djupast” och det västliga försvaret  försvagat eller t o m nedlagt  – ”ja, slår man till”. Det enda som inte stämmer är den ”kommunistiska ideologin”, som väl Putin inte längre hyllar, utan istället ”något åt det motsatta hållet”. Men ytterligheterna sluter mycket väl an till varandra i cirkeln. Det ”rödaste rött” går lätt över i det ”svartaste svart” eller ”brunaste brunt”.

HELA INLÄGGET SE NYA FLIKEN ”KOMMUNISM – KOMINTERN – INTERNAT AVDELNINGEN  I A 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s